lauantai 2. marraskuuta 2013

Äijä hampurilaiset

Hampurilaissämpylät:

6 dl vettä
50 g hiivaa
2 tl suolaa
n. 7 dl vehnäjauhoja
n. 7 dl muita jauhoja esim. 3 viljan jauhoja
4 rkl sokeria
2 rkl öljyä

Liota hiiva. Lisää suola, sokeri ja öljy. Lisää taikinaan jauhoja pikkuhiljaa, että saat hyvän taikinan.(ei liian kova muttei liian löysäkään)
Kohota kaksinkertaiseksi. (n.20 min) Leivo kohonut taikina tangoiksi ja jaa osiin. Pyörittele leivinpaperille ja kohota kaksinkertaiseksi. Sivele sämpylöiden päälle vettä ja paista n.200 asteessa noin 15 min.

Ohjeesta tuli 8 isoa hampurilaissämpylää.


Pihvit:
800 g ylämaankarjan jauhelihaa
2 kananmunaa
n.0,5 dl korppujauhoja+vettä
mausteita+chili

Sekoita pihvi "taikina" pyörittele pihveiksi ja laita täyte sisään..

Täyte pihveihin:
1 rasia chili tuorejuustoa
3 pientä punasipulia
puolikas purkillinen jalopenoja


Väliin laitettiin:
-jauhelihapihvit
-pekonia
-salaatinlehtiä
-suolakurkkuja
-tomaattia
-punasipulia
-valkosipuli majoneesi
-ketsuppia
-oltermannin cheddar juustoa




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti